Na, igen. A kérdésre egyszerű választ lehet adni: Fog egy manust, elcibálja a házasságkötő terembe, ott se perc alatt megkapja a hivatalos okiratokat, aztán hazarángatja a delikvenst, bedönti az ágyba - vagy még oda se - percek múlva megkapja a kívánt fehérjemennyiséget, és kész. Van férje, pár hónap múlva lesz gyereke is. Ennyi.
Haha! Hahaha! Istenem! Mennyien kiegyeznének ezzel a formával a világban!
A körülöttem ismerős kategóriában lévő - tanult, diplomás, intelligens - nők nem tehetik meg ezt. Miért? Mert a fránya rendszer egyszerűen nem erre van kitalálva.
Szegények látástól vakulásig tanulnak, hogy megszerezzék a diplomát, aztán látástól vakulásig dolgoznak valami cégnél, aki minimálbérért szipolyozza ki őket, hogy megszerezzék a szükséges gyakorlati időt. Mire ez összejön, a reggeltől késő estig tartó munka után nem tudnak mást csinálni, mint beesni az ágyba - egyedül -, és másnap kezdik elölről, úgy, hogy ha akadna is valami barát, azzal képtelenség időpontot egyeztetni, még egy közös mozira se, nem hogy romantikus randevúra, mert a srác is hasonló tempóban dolgozik.
De, legyen olyan, hogy csak összejön egy laza kapcsolat, amiben a "Hol volt, hol nem volt ..." találkozások elvezetnek egy papír fecnihez is, amin pecsét jelzi, hogy egy pár lettek.

Lakás? Igen. Tízen-húszon milliós kölcsön, amit nagymama korában is fizethet, havi 80-90 ezer forintos részletekkel - mert svájci frank alapú hitelbe csábították bele.
Gyerek? Kizárt! Ha szülni megy, elveszti a munkáját, ami a biztos jövedelem ahhoz, hogy ezt a bazi hitelt fizesse. Ha mégis belemegy, akkor úszik a lakás, ami egyből azt a problémát vonja maga után, hogy akkor hova vigye a gyereket?

Komolyan mondom, hogy sajnálom azokat a fiatal nőket, akik ebben a cipőben vannak!
Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy amikor úgy fogy az ország lakossága, mintha vizet locsolnánk a szitába, akkor miért nem gondolnak a fontos emberek arra, hogy az okos, intelligens nők is tudjanak gyermeket vállalni, és ne csak azok, akik az állam kegyeire bízzák a gyerek sorsát.

 

Szerző: Kyrkee  2011.02.15. 18:54 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrkee.blog.hu/api/trackback/id/tr662663562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása